The Ultimate Guide To קידום אתרים בגוגל

למעשה, בתהליך קידום אורגני של אתרים, אנחנו לא באמת מקדמים אתר, אלא מקדמים עמודים מסוימים באתר אל מול ביטויי חיפוש שונים.

אחד הפרמטרים בעלי החשיבות לצורך דירוג האתר במיקום גבוה בתוצאות החיפוש הוא חווית המשתמש המסופקת לגולש (בה נעסוק בפרק נרחב, מאוחר יותר), ובפרט מהירות הגלישה באתר.

העבודה של מקדם האתרים בהקשר הזה היא לייעץ לבעל האתר לקראת מועד חידוש הדומיין, על היקף החידוש המבוצע לדומיין, שנים קדימה.

למי שלא יודע – גוגל לא שולף את תוצאות החיפוש שלו בזמן אמת מרחבי הרשת, אלא רק תוצאות אשר הוא סרק ואינדקס (=הוסיף לאינדקס), שזה בתכלס אומר – מיליארדים של אתרים ודפים מרחבי הרשת (למרות שיש עולם שלם שלא חשוף לגוגל בכלל אבל זה לעניין אחר לחלוטין).

להשתתף בפורומים רלוונטיים לתחום האתר, לשתף מהידע והנסיון ועל הדרך לזרוק כמה קישורים לעמודי האתר (כל עוד זה משרת את משתתפי הדיון ולא למטרת ספאם טהור).

יצויין, כי קיימים סוגים שונים של מפות אתר: לטקסטים, לתמונות, לוידאו, לטלפונים ניידים פשוטים ולחדשות.

בראש ובראשונה, לפני שמתחילים כל תהליך של קידום, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו מה אנחנו מצפים לקבל מתהליך של קידום מוצלח.

חשוב להבין: ישנו הבדל בין כותרת המאמר או העמוד שאתם סיפקתם באמצעות מערכת הניהול של האתר, ובין תג הכותרת המוצג במנוע החיפוש.

לדוגמה, ייתכן שהשקעת התקציב הדרוש כדי למקם ביטוי מסויים ראשון במנוע החיפוש תהיה לא פרופורציונלית להכנסה הצפויה מן המיקום הזה, ולעומת זאת, שיפור שיעורי ההקלקות על הביטוי במקום השלישי תוכל להשיא ערך רב יותר לבית העסק.

החיפוש על כתובת האתר שלכם החזירה תוצאה שנראית הגיונית? ברכות, האתר שלכם מאונדקס ואפשר להתחיל לעבוד.

בסופו של יום, תרצו להיות מדורגים עבור ביטויי מפתח שחשובים לכם ולא פחות חשוב מזה, לא להיות מדורגים על ביטויי מפתח שיזרימו לאתר שלכם תנועה לא איכותית של גולשים. כיצד עושים זאת? הכל מתחיל ממחקר ביטויי מפתח איכותי, שבו תמפו את הביטויים שחשוב לכם להיות ממוקמים גבוה במנוע החיפוש עבורם, תבינו את היקף החיפושים של הביטויים האלו, תגלו ביטויים אחרים שלא חשבתם עליהם, תמצאו מילות website מפתח שהמתחרים שלכם מדורגים עליהן ואילו אתם עדיין לא, תמצאו רעיונות לכתיבת מאמרים בנושא שלכם, שאלות שגולשים מחפשים בנישה שלכם, ועוד ועוד.

מנועי החיפוש, ובפרט מנוע החיפוש של גוגל, היו רוצים להציג לגולשים תוצאות חיפוש המייצגות אתרים בעלי מומחיות רבה ככל האפשר בתחומם, אתרים בעלי סמכות ואשר ניתן לסמוך עליהם.

אחת מן המשימות אליהן צריך לגשת מקדם אתרים בבואו לבצע אופטימיזציה לאתר היא לזהות את הקישורים השבורים באתר, כלומר, הקישורים שיוצאים מדפי האתר אך מובילים לכתובת שאינה רלוונטית עוד, ולטפל בהם. על מנת לטפל בקישורים שבורים יש צורך במיפוי התוכן אליו מתייחס הקישור, במציאת תוכן אלטרנטיבי שיכול לספק מענה לחווית הגלישה של המשתמש אשר עושה שימוש בקישור, ובביצוע הפניות קבועות או זמניות לעמוד החדש.

אם אתם כותבים על נושא שאינו כפוף לשינויים ולתמורות בנישה שבה אתם פועלים, וניתן יהיה לפרסם אותו ללא כל שינוי גם בעוד חודש, הרי שתוכלו לעשות שימוש בכלים אוטומטיים שיאפשרו לכם תכנון נכון של פריסת הפרסומים.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *